Sparlån Sverige AB

Här kan du spara och låna pengar precis som hos banken – fast till bättre villkor för alla. Sparlån är ett privatägt, svenskt peer-to-peer-företag som förmedlar lån direkt mellan konsumenter som vill låna pengar och företag, institutioner och privatpersoner som vill låna ut pengar som en investering.

Om företaget Sparlån

Sparlån Sverige AB grundades 2014 och var först att få Finansinspektionens tillstånd att förmedla person-till-person-lån, något vi är väldigt stolta över. Sparlån är registrerat som ett Betalningsinstitut och står under Finansinspektionens tillsyn. Vi bedriver för närvarande endast verksamhet i Sverige.

Vill du komma i kontakt?

Sparlåns webbplats kan du besöka dygnet runt för att utföra låneansökningar eller öppna sparande. Undrar du något eller vill du prata med Kundservice? Då finns vi här för dig alla vardagar under normala kontorstider. Du når oss via chatt, mail, telefon och post. Kontoret finns på Sturegatan 18 i Stockholm.

Ett smartare sätt att spara och låna pengar

Att enkelt kunna spara och låna pengar utan krångliga eller dyra mellanhänder skapar en direkt och mer rättvis ekonomi. Att kunna erbjuda ett smartare alternativ för de som vill slippa både banken och börsen, var gnistan som tände idén bakom Sparlån. ”Smarta affärer för smarta personer” är löftet som tagit oss dit vi befinner oss idag. Sparlån förmedlar inte bara krediter mellan låntagare och långivare på den svenska marknaden – vi gör så mycket mer än så. Vi utmanar, omfördelar och gör finansieringsmarknaden mer rättvis.

”Det är otroligt kul att vara en del av Sparlån och få vara med och utveckla finansmarknaden”. Alexandra Rolnik, CCRO.

Från starten 2014 till lanseringen i mars 2016 förädlade vi affärsmodellen tills vi hade ett erbjudande vi var stolta över, ett erbjudande som fortsätter att utvecklas. Genom att ständigt fråga oss själva ”finns det ett bättre sätt?” och ”tjänar alla parter på det här?” säkerställer vi att Sparlån bygger på en intressegemenskap, där det som är bra för Sparlån alltid är bra för våra kunder och vice versa. 

Sparlån är ett smartare alternativ. Vi kapar mellanhänder och flyttar därmed värde från banken direkt till konsumenterna. Hos oss lånar privatpersoner pengar med sin personliga återbetalningsförmåga som säkerhet. De lånar av företag, institutioner och andra privatpersoner som vill låna ut pengar som en investering. Sparlån ser till att förmedlingen sker på ett tryggt, smidigt och enkelt sätt. Upptäck Sparlån – det är smart!


https://www.sparlan.se/images/icon_200x200.png