Månadsspara i P2P-lån

Det är lika enkelt och bekvämt att månadsspara i P2P-lån som i ett vanligt sparande. Skillnaden är att medan banken ger dig mellan 0 och 1 procents ränta, kan du få en mycket bättre avkastning på månadssparandet i P2P-lån.

Såhär funkar det.

Fördelar med att spara varje månad

  • Smidigt och bekvämt
  • Hög riskjusterad avkastning
  • Förutsägbar tillväxt på ditt kapital
  • Bra alternativ till börsen

Tre enkla steg till att börja månadsspara

Allt du behöver göra för att börja månadsspara är att registrera dig som långivare, fylla i blanketten för medgivande till autogiro och vilken summa du vill investera varje månad. Det tar ett par minuter, sedan är du igång med ditt månadssparande.

Kom igång

1. Registrera dig som långivare

2. Fyll i blanketten för autogiro.

3. Klart!

Den första autogireringen sker månaden efter att du har registrerat ditt medgivande till autogiro. När pengarna kommer in på ditt konto hos Sparlån, förmedlar vi sedan lån i enlighet med den investeringsprofil du har valt.

Ränta på ränta ökar tillväxten

En av de enskilt absolut mest betydelsefulla faktorerna för att bygga upp ett kapital är ränta på ränta-effekten. Det innebär att när du återinvesterar avkastningen på en investering, så förräntas också den: du får alltså ränta på räntan.

När du månadssparar i P2P-lån hos Sparlån får du tillbaka amorteringar plus ränta varje månad från låntagarna. Dessa pengar kan du välja att få utbetalda eller att återinvestera.

Kombinerar du månadssparande med återinvestering ger det dig de bästa förutsättningarna för att ditt sparande ska växa till en förmögenhet.

Ränta på ränta effekt

Ränta på ränta effekt Exempel: Bilden visar hur sparpengarna växer med ett sparande om 2 000 kr i månaden i 15 år med en ränta på 5%.

Hur mycket kostar det?

Oavsett om du månadssparar eller bara gör en engångsinsättning hos Sparlån, så betalar du en månatlig serviceavgift på 1,8 procent. Avgiften dras ur räntorna du får tillbaka – får du av någon anledning inga räntor inbetalda, så betalar du ingen avgift.

Som sparare får du också en rapport som visar hur ditt sparande utvecklas. Rapporten får du varje månad via e-post.

https://www.sparlan.se/images/icon_200x200.png