Snabbmeny

Månadsspara i P2P-lån

Att månadsspara i P2P-lån är lika enkelt och bekvämt som ett vanligt sparande. Du får ett sparande som växer förutsägbart över tid och som dras automatiskt varje månad – så här går det till!

Kom igång med månadssparande!

Registrera dig som långivare och besök Mina Sidor för att komma igång. Det tar knappt två minuter och det kostar inget att registrera sig. Väl inloggad fyller du blanketten för medgivande till autogiro och väljer summan du vill spara månatligen. Sedan är du igång.

  1. Logga in på Mina Sidor
  2. Fyll i ett medgivande för autogiro
  3. Tryck på klart!

När du angett ditt medgivande för autogiro notifieras Sparlåns Kundservice som säkerställer att rätt summa dras från ditt konto varje månad. Den första månatliga överföringen sker nästföljande månad. Sparlån lånar sedan ut dina pengar i enlighet med den investeringsprofil du valt.

När du sparar genom att låna ut pengar får du tillbaka en summa varje månad i form av återbetalningar och räntor. Detta belopp kan du välja att få utbetalt eller återinvestera i nya lån. När du återinvesterar i nya lån kan du få en ränta-på-ränta-effekt på dina sparpengar men det är inte samma sak som att månadsspara där du kontinuerligt tillför mer kapital till ditt sparande. En kombination av månadsspar och återinvestering ger dig den bästa förutsättningen för att få ditt sparande att växa till en förmögenhet.

Ränta på ränta effekt Exempel: Bilden visar hur sparpengarna växer med ett sparande om 2000 kr i månaden i 15 år med en ränta på 5 %.

Vad kostar det att månadsspara?

När du sparar hos Sparlån, oavsett om du vill månadsspara eller göra en engångsinsättning så betalar du en månatlig serviceavgift om 1,8 % som dras ur räntorna du får tillbaka. Det betyder att du mot förmodan inte får ränta så betalar du ingen avgift. Du får även en rapport på mail varje månad för att se hur dina pengar växer. Här hittar du mer information om hur sparande i lån fungerar, hur Sparlån arbetar med kreditbedömning eller hur annuitetslån fungerar.

Fördelar med att spara varje månad

  • Enkelt och bekvämt
  • Hög riskjusterad avkastning
  • Ditt kapital växer förutsägbart
  • Smart alternativ till börsen
https://www.sparlan.se/images/icon_200x200.png