Låna hos Sparlån

P2P-lån med marknadens bästa villkor

Vill du ta ett lån med bättre ränta för att kunna betala av flera andra dyra krediter? Behöver du låna till en renovering hemma eller har du möjlighet att göra en bra affär just nu, men saknar pengar på kontot?

Hos Sparlån lånar du direkt av andra, utan dyra mellanhänder. Därför lånar du med marknadens lägsta räntor och bästa lånevillkor. Bland annat är vi ensamma om att erbjuda fast ränta på ditt privatlån.

Privatlån upp till 300 000 kr utan säkerhet

Lånen som Sparlån förmedlar är av typen privatlån. Som minst kan du låna 10 000 kronor via Sparlån, som mest 300 000 kronor.

Via Sparlån lånar du utan säkerhet. Du behöver alltså inte sätta din bostad, din bil eller något annat i pant för lånet. Istället är det din återbetalningsförmåga som avgör om du får låna.

Så avgör vi om du kan få lån

Eftersom det inte finns någon säkerhet vill vi att du har en ordnad ekonomi för att vi ska bevilja dig lån. När du ansöker om lån tittar vi därför på din ekonomiska situation. Bland annat gör vi en kreditprövning via Upplysningscentralen UC och tittar på din årsinkomst. Endast en kreditupplysning registreras. Är din ekonomi inte vad du skulle önska? Då kan du förbättra dina möjligheter att få lån genom att ansöka tillsammans med någon annan.

Vill du veta mer om vår kreditbedömning? Läs mer information på sidan Kreditbedömning.

Individuella räntor

Vi erbjuder individuella räntor som sätts med hänsyn till din kreditvärdighet. Ju högre kreditvärdighet du har desto lägre blir räntan. Delar du lånet med ytterligare en person, blir räntan normalt lägre än om du lånar ensam.

För varje lån beräknas en så kallad effektiv ränta, alltså den totala kostnaden för lånet inklusive de avgifter som vi tar ut. Vi beräknar en förmedlingsavgift som dras vid lånets startdag och inkluderas i det totala lånebeloppet. Förmedlingsavgiften beräknas utifrån varje låns ränta och löptid.

Exempel: Ett lån på 100 000 kr till 4,45 % nominell ränta räntan är fast och sätts individuellt baserat på dina förutsättningar kostar 1 892 kr/månad Effektiv ränta 5,76 %, dvs totalt 114 918 kr. Förmedlingsavgiften motsvarar 0,53 procentenheter av den effektiva räntan eller ett belopp om 23 kr per månad.

Privatlån upp till 10 år med fast ränta

Våra lån har en löptid på mellan 6 månader och 10 år. Löptiden är den tid du har på dig att betala tillbaka lånet på.

Oavsett vilken löptid du väljer, får du fast ränta på ditt privatlån, något Sparlån är ensamma om på marknaden att erbjuda.

https://www.sparlan.se/images/icon_200x200.png