Fast ränta

Full koll med marknadens lägsta ränta

Som enda aktör på marknaden erbjuder Sparlån fast ränta på ditt privatlån. Det innebär att den ränta du får när du tar lånet är samma ränta som du har under hela lånetiden – något som är extra värdefullt nu när räntorna är låga.

Fast ränta tryggt för privatekonomin

Med fast ränta vet du alltid vilken ränta du har på ditt lån, oavsett svängningarna i ekonomin. Det skapar förutsägbarhet och gör det enklare för dig att hålla koll på din privatekonomi.

Har du istället ett lån med rörlig ränta, kommer räntan att stiga och sjunka under låneperioden. Därmed löper du risken att plötsligt få betala många tusenlappar mer för ditt lån än du hade räknat med.


Om du lånar 100 000 kronor på tio år, med en fast ränta på 5%, så betalar du 5% ränta både första och sista dagen på låneperioden. Lånar du istället 100 000 kronor på tio år med rörlig ränta, riskerar du att räntan plötsligt höjs. Skulle räntan till exempel stiga till 8,5% efter två år, kommer din månadskostnad att öka med 146 kronor, och din totala lånekostnad att bli 14 016 kronor dyrare än du räknat med när du tog lånet.


Den fasta räntan sätts när du tar ditt lån och är densamma under hela lånetiden. I dag när räntorna är generellt låga blir även fasta räntor låga. Eftersom Sparlån erbjuder marknadens lägsta fasta räntor, är det en klok idé att välja Sparlån som din låneförmedlare.

Vill du betala tillbaka ditt lån snabbare?

Du har självklart möjlighet att lösa ditt lån före låneperiodens slut, det står till och med i lagboken. När du löser ett lån med fast ränta i förtid, har långivaren rätt att ta ut en ersättning för ränteskillnaden som uppstår när lånetiden förkortas.

Ersättningsavgiften kan som mest uppgå till 1 procent av den resterande skulden: är det mindre än ett år kvar, får den vara som högst 0,5 procent.

Har du till exempel ett lån på 100 000 och mer än ett år kvar på låneperioden, får ränteskillnadsavgiften som mest vara 1 000 kronor. Är det mindre än ett år kvar, får den vara som högst 500 kronor.

Du kan närsomhelst kontakta Sparlåns kundservice och begära uppgifter för att kunna lösa ditt lån.

https://www.sparlan.se/images/icon_200x200.png