Snabbmeny

Fakturering och inkasso

Det ska vara enkelt att vara kund hos Sparlån, därför ansvarar vi för all administration, fakturering, in- och utbetalningar samt inkasso. Alla Sparlåns kunder kan välja mellan faktura eller autogiro för att göra sina betalningar.

  • Egen inbetalning
    För kunder som valt egen inbetalning skickar Sparlån ut en e-postfaktura cirka 30 dagar före förfallodatumet. E-postmeddelandet innehåller en avi betalningsuppgifter.

  • Via autogiro
    Kunder som valt att betala via autogiro får istället en e-postnotifiering med ett meddelande att pengarna kommer att dras från kontot i slutet på månaden. 


I det fall en betalning inte har registrerats hos Sparlån senast 5 dagar efter förfallodatum skickas en påminnelse ut till kund med en påminnelseavgift. Om fakturan inte är betald efter 10 dagar går ärendet vidare till inkasso. Sparlån samarbetar med auktoriserade inkassoföretag. 

Frågor eller funderingar?
Har du frågor eller funderingar kring fakturering eller behöver du hjälp med din betalning? Då är du varmt välkommen att kontakta kundservice@sparlan.se så hjälper vi dig.

https://www.sparlan.se/images/icon_200x200.png