Annuitiets­lån

Sparlån förmedlar annuitetslån

De P2P-lån Sparlån förmedlar till privatpersoner är av typen annuitetslån. Det betyder att du betalar ett fast belopp varje månad under hela låneperioden, ett belopp som täcker både ränta och amortering.

Tack vare denna förutsägbarhet bidrar Sparlåns lån till bättre kontroll på din privatekonomi.

Så funkar annuitetslån

I annuitetslånet bakas in amorteringen – alltså avbetalningen på lånet – ihop med räntan till en betalning varje månad. I början utgörs en större del av månadsbetalningen av ränta, men vartefter lånesumman betalas av, minskar räntans del och amorteringens del av betalningen växer.

Annuitetslån ger flera fördelar

Med ett annuitetslån betalar du samma summa varje månad genom lånets hela löptid. Det skapar förutsägbarhet och bättre möjlighet att planera din privatekonomi.

Alternativet är så kallad rak amortering, där du betalar av lika mycket varje månad på lånet. I detta fall blir räntan hög i början av lånetiden, vilket kan resultera i en väldigt hög månadskostnad.

Annuitetslån kan vara extra bra om du väntar dig att din ekonomi kommer att bli bättre i framtiden. Med ett annuitetslån skjuter du en del av skulden framför dig och slipper de höga månadskostnaderna du riskerar med rak amortering.

https://www.sparlan.se/images/icon_200x200.png