Andrahands­marknad

Sparlåns andrahandsmarknad för P2P-lån – få tillbaka pengarna i förtid

Tack vare Sparlåns andrahandsmarknad kan du som investerat dina pengar i P2P-lån få tillbaka dina pengar i förtid om behovet uppstår. Via andrahandsmarknaden kan du enkelt sälja dina lån vidare till andra investerare.

Andrahandsmarknaden gör att du inte behöver känna dig bunden till en flerårig investering, utan själv kan bestämma när du vill avbryta hela eller delar av ditt sparande. Detta gör du genom att låta en annan investerare ta över de delar av din portfölj du vill bli av med.

För att göra en överlåtelse skickar du en förfrågan till oss på Sparlån. Därefter matchar vi din portfölj mot de köpförfrågningar som finns för tillfället. När vi hittar en köpare får du ett prisförslag. Väljer du att acceptera detta, flyttas sedan portföljen över till den nya investeraren.

Efterfrågan på portföljer att köpa varierar över tid. En investerare kan också välja att lägga ett bud på en del av den portfölj som erbjuds. Därför kan Sparlån inte garantera att du får några pengar inom en viss tidsram. Sparlån tar ut en administrativ avgift för att utföra överlåtelsen.

https://www.sparlan.se/images/icon_200x200.png